Dün akşam Facebook‘tan bir arkadaşımdan mesaj geldi, başlık “oh my god.. is it you tthere? i acn’t beileve” şeklinde. MSN virüslerinden falan tecrübeliyiz, durduk yere 40 yıllık arkadaşımız bize “hi, here is my naked pictures!!!” diye mesaj atınca artık şaşırmaz olmuşuz ama Facebook’ta bunu görünce ilk başta açıkçası konduramadım; “Vardır bir esprisi” falan diye açtım mesajı. Benimle birlikte 10 kişiye daha gönderilmiş, Google Reader’la paylaşıldığı için google.hu domain’inin altında görünen bir link.
Artık virüs olduğu aşikar, bakalım ne menem şeymiş diye girdim, aşağıdaki site çıktı karşıma:

Youtube videosu gibi görünen resme tıklarsanız, sizi youtube-spy.info domainine konuşlanmış çakma bir YouTube, veya onların yazdığı şekliyle Yuotube sitesine yönlendiriyorlar. Çok da iyiliksever arkadaşlarla oldukları için siteye girince “Arkadaşım sendeki Flash Player eskimiş. Bak al şunu indir, her videoyu cam gibi izle” diyerek sizi bir dosya indirmeye zorluyorlar. O dosyayı indirip kurarsanız da, tahmin edeceğiniz gibi bilgisayarınız şifayı kapmış oluyor.
Gördüğünüz gibi Facebook’tan gelen bir mesajla bilgisayarınıza virüs bulaşma ihtimali mevcut. Türk mahkemeleri uyuyor mu, nasıl hala Facebook açık inanın anlamıyorum. Daha kaç masum Türk gencinin bilgisayarına virüs bulaşması lazım savcılarımızın harekete geçmesi için?